Bernarda Meessen


studeerde aan het Conservatorium van Maastricht Koordirectie bij Ludo Claesen, Kerkorgel bij Dorthy de Rooy, Katholieke Kerkmuziek bij Dr. Alfons Kurris, Gregoriaans bij Hans Leenders en volgde ze de opleiding Schoolmuziek/Orthopedagogisch Muziekbeoefenaar.

Aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag studeerde ze HaFaBra-directie bij Alex Schillings, logopedie aan de Hogeschool Zuyd in Heerlen en volgde ze de Master Kunst en Educatie aan de Fontys Hogeschool Tilburg.

Bernarda is sinds 2002 als professioneel koor- en orkestdirigent werkzaam. In 2008 was ze als medewerkster verbonden aan het ‘Internationaal Vocalisten Concours’ in ‘s-Hertogenbosch.

Naast haar werkzaamheden als dirigent verzorgt ze, op aanvraag, de muzikale opluistering van huwelijksmissen, geeft ze workshops en lessen over diverse onderwerpen en is ze als Cantrix verbonden aan de St. Gerlachuskerk in Houthem-st. Gerlach.

Naast deze muzikale activiteiten is ze Fulltime werkzaam als Student Affairs Officer bij het Onderwijsinstituut van de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Universiteit Maastricht.